Running therapie

Running Therapie

Het is bekend dat bewegen een positief effect heeft op de stemming, het gevoel van welbevinden, de algehele psychische- en lichamelijke gezondheid. Heb je naast een drukke baan ook een veeleisend thuisfront, dan kan het gemakkelijk gebeuren dat je niet meer aan ontspanning en lichaamsbeweging toekomt. Ben je vaak moe of ga je met lood in de schoenen naar je werk? Heb je veel stress en een kort lontje? Ben je lusteloos of depressief? In deze gevallen kan Running Therapie uitkomst bieden.

 

Wat is Running Therapie

Running Therapie is het therapeutisch inzetten van duurloop onder begeleiding van een fysiotherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Bijvoorbeeld bij een depressie, stress of een burn-out. Wanneer we ervan uitgaan dat stress een grote factor vormt bij het ontstaan van psychische klachten, kan een running therapie een belangrijke bijdrage leveren aan het beïnvloeden van stress.

Hoe werkt Running therapie

Running therapie is van invloed op de hersenen. Regelmatig bewegen brengt namelijk een aantal lichamelijke processen op gang die stoffen aanmaken en bepaalde stoffen remmen. Dit zorgt voor een stemmingsverbetering en een hogere stresstolerantie. Mensen die runningtherapie volgen geven aan meer rust in hun hoofd te ervaren, zich beter te kunnen concentreren en zich sterker te voelen. Ook slapen ze beter en krijgen meer zelfwaardering en zelfvertrouwen. Met runningtherapie loop je letterlijk de stress uit je lijf met als resultaat een gezonde geest in een gezond lichaam.

De cursus

Samen met de therapeut heb je eerst een kennismakingsgesprek. Hierbij wordt de beginsituatie vast gelegd door middel van en vraaggesprek en een conditietest. Hierna zal de therapeut een individueel behandelplan opstellen i.c.m. jouw persoonlijke doelen. Running therapie kan zowel individueel als in een groep worden gevolgd. De eerste sessie loop je samen met je therapeut . Daarna neem je bij voorkeur deel aan kleine groepjes tot zes personen. Samen lopen is gezelliger en je kunt elkaar stimuleren. Individuele training is ook mogelijk.

Opbouw

De cursus bestaat uit 20 lessen verdeeld over 10 weken. Elke week zijn er drie trainingsmomenten. 2x begeleid en 1x individueel. Voor de training wordt 1 uur ingepland, hiervan ben je gemiddeld 30 minuten van aan het lopen. Er word gelopen in de buurt van de startlocatie. De lessen worden gegeven in de ochtenden en individueel op afspraak. Op de helft van de cursus is een evaluatiemoment. Dan wordt er gekeken of jij op koers bent om je gestelde doelen te behalen of dat deze bijgesteld kunnen worden. Aan het eind van de cursus vindt de laatste evaluatie plaats.

Kosten

Om aan de cursus deel te nemen kan je gebruik maken van de speciale strippenkaart.

Deze strippenkaart geeft recht op 6 lessen en kost € 75,- (5+1 gratis)

Je kan ook de gehele cursus in 1x betalen. Dan betaal je 15 lessen en krijg je er 5 gratis. Totaal betaal je dan € 225,-

Eén enkele les kost € 15,-

Voor inschrijven kun je contact opnemen via ons telefoonnummer: 010-5031321 of 06-49408684 of via e-mail: info@fysiotherapiegroenink.nl